Technológia Transzfer
 • Új szellemi termékek - technológiák célirányos közvetítésével és azok személyes külföldi képviseletével foglalkozunk.
 • Átfogó szakmai segítséget nyújtunk ügyfeleink számára szellemi termékük üzleti hasznosításában valamint abban, hogy annak legnagyobb üzleti potenciálját realizálhassák.
 • Széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a hazai piacon.
 • Stratégiai partnerekkel rendelkezünk szerte Európában és a Távol-Keleten beleértve a legnevesebb kutatóintézeteket, technológia transzfer szervezeteket és piaci szereplőket.
Szolgáltatásaink
 1. Technológia benchmarking:
  A piacfelmérési tevékenységünk első lépéseként az adott termék, technológia vagy szolgáltatás jelenlegi helyzetének vizsgálatát végezzük el. Ennek keretében megvizsgáljuk a jelenlegi fejlesztési állapotot, a további fejlesztési szükségleteket és lehetőségeket. A jelenlegi helyzet megismerése után technológiai benchmarking, valamint versenytárs-elemzési szolgáltatást nyújtunk, amelyek keretében feltérképezzük a világon fellelhető hasonló termékeket, technológiákat, szolgáltatásokat, valamint azok gyártóit, bemutatjuk ezek jellemző tulajdonságait, valamint megvizsgáljuk az előnyös, illetve hátrányos jellemzőiket a vizsgált termékhez, technológiához, szolgáltatáshoz viszonyítva.
 2. Iparjogvédelmi tanácsadás:
  Szolgáltatásainkkal többek közt azon kérdések megválaszolásában tudunk segítséget nyújtani, hogy milyen oltalmi formával és mely országokban érdemes egy újonnan kifejlesztett terméket, technológiát védeni; mi az eljárás menete és milyen költségekkel kell számolni ennek során; a létrehozott technológia vagy egyéb szellemi alkotás megfelelhet-e az oltalmazhatósági kritériumoknak; valóban újdonság-e az adott technológia, amelyet létrehoztak vagy létrehozni szeretnének, valamint egy új termék bevezetése milyen eséllyel sértheti mások szabadalomból vagy egyéb iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát az adott célpiacon. Szolgáltatásaink a K+F és a termékfejlesztés fázisaihoz igazodnak.
 3. Szellemi termékek közvetítése:
  Licencing out (technológiai ajánlatok): A létrejött kutatási eredmények, technológiák hasznosítása során közvetítünk a piac és a kutató-fejlesztő között. Segítünk meghatározni, hogy a technológia mennyit ér a piacon, hol tudná eladni, kit keressen vele. A kutatási eredménynek a megismerését követően sor kerül a disszeminációs tevékenység elvégzésére. Ennek keretein belül a kutatási eredményt összefoglaljuk egy technológia ajánlatban (technology offer – TO) majd regisztráljuk azt nemzetközi adatbázisokba, képviseljük nemzetközi rendezvényeken és tárgyalásokat folytatunk potenciális üzleti és ipari partnerekkel, valamint célzott partnerkeresési szolgáltatást nyújtunk.

  Licencing in (technológiai igények): Szolgáltatásunk keretében regisztráljuk az egyes szervezetektől beérkező technológiai igényeket (technology request – TR), majd a kutató-fejlesztő szervezetekkel való kapcsolati hálót és technológiai adatbázisokhoz való hozzáférésünket felhasználva az adott technológiai igény megoldására alkalmas kutatócsoportokat keresünk fel és közvetítjük számukra a kutatási igényt. A technológiai kereslet és kutatási kapacitás kínálat egyezősége esetén szakértői segítséget nyújtunk az érdekelt felek közötti együttműködési kapcsolatok kialakításában.
 4. Partnerkeresés:
  Disztribútor -, export-import partnerkeresés, kutatási szolgáltatás közvetítés: Az egész világra kiterjedő partner hálózatunkon keresztül biztosítani tudjuk, hogy ügyfeleink igényeinek megfelelő üzleti partnert találunk, történjen a partnerkeresés beruházási vagy kereskedelmi céllal. Továbbá vállaljuk kutatási és teszt tevékenységet végző partnerek közvetítését is.

  TT rendezvények: A partnerkeresési szolgáltatáshoz kapcsolódik a szakmai rendezvényeken, szakvásárokon és partnerkereső rendezvényeken történő részvétel, amelynek során képviseljük az adott projekteket, technológiákat, valamint tárgyalásokat folytatunk a potenciális befektetőkkel.