Hírek
YPACK - Sustainable food packaging
2019.06.17.

Megérkezett az animációs VIDEÓ az innovatív polyhidroxialkanoát alapú biológiailag lebomló élelmiszer csomagolásról. 

Agrimax
2017-10-05

Multiple high-value products from crop and food-processing waste.

Elérhető ANIMÁCIÓ

 

Taipei INST 2017
2017-09-28

Dr. Mogyorósi Péter részt vett a 2017-es Taipei International Invention Show & Technomart (INST) kiállításon, amelyen nemzetközi és helyi innovatív technológia szolgáltatók és vállalkozások együttesen mutatják be a legújabb, legkorszerűbb technológiákat. Ezen rendezvény elősegíti a feltörekvő technológiák kereskedelmi felhasználását és ösztönzi az innovációs együttműködést.

TechInnovation 2017 Singapore
2017-09-19

Dr. Mogyorósi Péter részt vett a Szingapúrban megrendezett 2017-es TechInnovation rendezvényen, amely egy nemzetközi technológiai és ipari találkozó. A rendezvény a nemzetközi innovatív technológia szolgáltatók és az ipari vállalkozások összehozásával, a feltörekvő technológiák kereskedelmi forgalomba hozatalának felgyorsítására és a nyitott innovációs együttműködések előmozdítására biztosít teret.

A study on Sustainability in Food Supply chain and Food Industry
2017-08-22

As a partner in the Agrimax project, we are glad to inform you about this new study the consortium have made.

Agrimax: new review of processes for extraction and uses of valuable compounds from agricultural crops.

The Agrimax is an EU-funded project that is developing and demonstrating the production of multiple, high-value products from crop and food-processing waste. The study assesses the current state of knowledge surrounding the extraction and uses of valuable compounds and residue materials from four agricultural crops: cereals, olives, potatoes and tomatoes.

The review has recently been published in the special issue of “Sustainability in Food Supply chain and Food Industry” Sustainability Journal.

Technológia transfer együttműködés Dél-Korea és Magyarország között
2016-09-19

Az ASEM SMEs Eco-Innovation Center (ASEIC) megbízásából az LC Innoconsult International olyan magyar cégeket keres, amelyek rendelkeznek környezetvédelmi, valamint a fenntartható fejlődést szolgáló technológiákkal. A technológia keresés célja, hogy ezen a területen elősegítsük az együttműködést az európai és ázsiai térségek között, valamint hogy elősegítsük az ökoinnovációs elvek és gyakorlat elterjedését a kis- és középvállalkozások (KKV-k) körében. Minden olyan technológia szóba jöhet, aminek célja a környezeti hatások csökkentése, a környezetterheléssel szembeni ellenálló képesség növelése, vagy amely a természeti erőforrások hatékonyabb és felelősségteljesebb felhasználásának megvalósítását célozza.

ASEIC 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy támogassa a "green growth" együttműködést Európa és Ázsia között, különös hangsúllyal a KKV-k ökoinnovációjának erősítésére mindkét régióban.

ASEC : ASEM SMEs Eco-Innovation Center

Európa és Japán ipari együttműködésének erősítése
2016-08-08

A Laser Consult Kft. által vezetett, technológiák piacra vitelét támogató cégek nemzetközi konzorciuma, melyben együttműködik a Primary Care Innovation és a Japan Technology Group is, szerződést kötött az EU- Japan Centre for Industrial Cooperation- nal. A szerződés értelmében a feladatuk az lesz, hogy megtalálják azokat az EU tagországaiban fejlesztett ipari technológiákat, amelyek alkalmasak lehetnek egy esetlegesen Japánban történő jövőbeni hasznosításra. A projekt eredménye egy átfogó nyilvános jelentés lesz, amely külön kitér a tágabb keretben az EU és Japán közötti ipari párbeszédre. A kutatásban közreműködő felek különös figyelmet fordítanak azokra a technológiafejlesztésekre, melyek kevésbé ismertek nemzetközi szinten, illetve újonnan csatlakozott EU-s tagországból származnak.

A nyertes konzorcium tagjai több projekten is dolgoztak már együtt, és az idők során szerteágazó kapcsolati hálót építettek ki a regionális technológiafejlesztőkkel. A konzorcium tagjai Európa és világszerte bizonyították már egyedi és különleges képességeiket, valamint tapasztalataikat a technológiák értékesítésében.

„Nagyon izgalmas, hogy a projekt keretében új technológiákat kutathatunk fel és ismerhetünk meg Európa szerte,”- mondta a Primary Care Innovation Consulting alapítója és igazgatója, Dr. Eugene Buff. „A helyzetem kiváltságos, mivel az évek során dolgozhattam nagy és közepes vállalatok közelében is Japánban. Az eddigi tevékenységeinknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy újabb erőfeszítéseket tegyünk annak érdekében, hogy értékes ajánlásokat tehessünk, és további kapcsolatokat alakítsunk ki.” Az új technológiák feltárása mellett a Primary Care Innovation Consulting segítséget nyújt a piacra jutással kapcsolatosan, valamint innovációs stratégiai tanácsokat ad, és támogatja az ügyfeleit az üzleti tárgyalások lebonyolításában.

Dr. Mogyorósi Péter, a Laser Consult Kft. ügyvezetője elmondta: „Az LC Innoconsult már lassan tíz éve több távol- keleti országban intenzíven dolgozik, ideértve Kínát, Tajvant, Japánt, Dél- Koreát és Szingapúrt is. Komoly ismeretekkel rendelkezünk az európai technológia transzfer világáról és működéséről, ami a szintén aktív európai jelenlétünknek köszönhető. A Laser Consult számára ez a lehetőség kiemelt presztízzsel bír, ugyanis így kapcsolatainkkal már nem csak az európai technológia cégeket és K+F vállalatokat tudjuk támogatni, hanem a távol- keletieket is, különösen Japánban. Ez az együttműködés segítséget nyújt nekünk abban, hogy mélyebben megértsük mindkét oldal igényeit.”

A két vállalkozás vezető szerepet tölt be a technológiák azonosításában és előválogatásában, így a harmadik partner, a Japan Technology Group lesz a felelős azért, hogy eldöntse, melyek a legjobb felajánlott technológiák, valamint értékelje a technológiákat a japán piac igényei és sajátosságai szempontjából.

ESS szemináriumok Münchenben és Stockholmban
2016-06-10

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2016. májusában és júniusában két ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

Az alábbi két FP7 projekt keretében tartott szemináriumon vett részt ügyvezetőnk:

H-HOUSE – Healthier Life with Eco-Innovative Components for Housing Constructions. A szeminárium 2016. 05. 16.-án került megrendezésre Németországban, Münchenben.

SESBE – Smart Elements for Sustainable Building Envelopes. A szeminárium 2016. 06. 10.-én került megrendezésre Svédországban, Stockholmban.

Szakmai Workshop az ArchEnerg Klaszter tagjai részére
2016-05-18

Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként részt vett az ArchEnerg Klaszter tagjai részére megtartott szakmai workshopon Cegléden, 2016. május 18.-án.

Előadásának fő témái:

- SME Instrument bemutatása

- KIC InnoEnergy pályázati lehetőségek bemutatása

Vállalati Innováció konferencia Budapesten
2016-05-05

Ügyvezetőnk, Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként részt vett a Vállalati Innováció konferencián, Budapesten, 2016. május 5.-én. A konferencia az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) szervezésében került megrendezésre. Előadásának témája: Nagyon gyengék a magyar cégek az innováció menedzsmentben.

TII éves közgyűlés Barcelonában
2016-04-29

A TII (Nemzetközi Technológiai Innovációs Szövetség) éves közgyűlése az „Investing in Innovation” rendezvény keretében Barcelonában, Spanyolországban került megrendezésre 2016. április 27-29-én. A rendezvény nemzetközileg elismert fenntarthatósági szakértők és innovációs szakemberek széles táborát vonzotta Barcelonába.

 

Nyertes H2020 pályázat az LC Innoconsult International közreműködésével
2016-04-25

A Laser Consult Kft. az Európai Unió Horizont 2020 BBI-PPP-2015-2-1 kiírásának keretében egy 29 tagú konzorciummal nyújtott be közös pályázatot, amely maximális pontszámot (15/15) ért el és nyert támogatást.  A konzorcium tagjai között olyan nagynevű és nagy múltú cégek is jelen vannak, mint pl. az olasz Barilla vagy a német Fraunhofer Intézet. A Laser Consult Kft. Közép-kelet Európából egyedüli tagként vesz részt a projekt megvalósításában, melynek témája mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékok hasznosítása. A projekt összköltségvetése 15 millió euró, ebből 12,5 millió euró maga a támogatástartalom.

A projekt célja, hogy a gazdáktól a fogyasztókig húzódó értékláncban keletkező hulladékokból az értékes összetevőket kinyerje és hasznosítsa újszerű, gazdaságos és rugalmas feldolgozási technológiák alkalmazásával.

Regionális innovációs és fejlesztési tréning Skopjéban
2016-04-15

Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként képzést tartott Skopjéban, Macedóniában 2016. április 8.-án.

A tréning fő témái: 

- Innováció alapjai

- Regionális fejlesztési politika

- Regionáli innovációs stratégia

- Nemzeti Kutatási és Intelligens Szakosodási Stratégia (S3)

CoachCom2020 tevékenységek
2016-03-04

Dr. Mogyorósi Péter és Bucsai Kálmán az Európai Bizottság által felállított coach csoport tagjaiként lezárták 5. coaching tevékenységüket. Mind az öt KKV a Horizont 2020 K+F+I keretprogram SME Instrument Phase 1 pályázat keretében valósított meg projekteket. Jelenleg további egy Phase 1-es és egy Phase 2-es nyertes pályázónak nyújtanak coaching szolgáltatást. 

GINOP-2.1.7-15 - Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés
2016-02-29

11 db pályázatot nyújtottunk be ügyfeleinnek a Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés című, GINOP-2.1.7-15 kódszámú pályázati felhívás keretében. A benyújtott pályázatokban az igényelt támogatások össz mértéke meghaladja a 600 millió forintot. Az eredmények későbbre várhatók, mivel a 272/2014 Korm. rendelet értelmében a 2016. február 29-ig beérkező támogatási kérelmek standard eljárásban, egy alkalommal, ugyanabban az időben kerülnek elbírálásra. 2016. február 29-ig a Közreműködő Szervezethez 2.490 db projekt érkezett be, a támogatási igény 157.407.186.935 Ft.

Tovább folytatódott a munka a macedón Innovációs Alappal
2016-02-15

Dr. Mogyorósi Péter szerződött szakértőként felmérést végzett 16 start-up körében Skopjéban, Macedóniában 2016. február 8-12.-e között.

Az ott töltött egy hét alatt felmérésre kerültek a 16 start-upnak milyen igényei vannak training és coaching területeken.

RECLAIM projekt szeminárium Madridban
2015-12-15

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2015. december 14.-én Madridban, Spanyolországban megrendezett ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

RECLAIM - Reclamation of Gallium, Indium and Rare-Earth Elements from Photovoltaics, Solid-State Lighting and Electronics Waste

CoachCom2020 Coach fórum
2015-11-20

Dr. Mogyorósi Péter és Bucsai Kálmán meghívott coachként részt vett a CoachCom2020 Coach fórumon Bragában, Portugáliában 2015. november 12-13.-án. Az esemény a CoachCom projekt szervezésében került megrendezésre, házigazdája az EASME H2020 SME volt.

IMAGO-MOL klaszter képzés
2015-10-22

Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként részt vett a IMAGO-MOL klasztertagoknak tartott két napos képzésen, amely Iasiban, Romániában 2015. október 19-20. között került megrendezésre. A képzés témái klasztermanagement, nemzetköziesedési stratégiák és klaszter finanszírozási lehetőségek volt.

Innovation Conference Taizhou City-ben
2015-10-22

Kolléganőnk, Nagyova Katarína részt vett a Innovation Conference and relevant activities eseményen Taizhouban, Kínában 2015. október 12-18.-a között. A esemény a Taizhou Tudomány és Technológia Iroda szervezésében került megrendezésre.

Taipei International Invention and Technomart
2015-10-09

Bucsai Kálmán, cégünk operatív igazgatója részt vett a 3 napos 2015 Taipei International Invention and Technomart eseményen, amely Tajvanon 2015. október 1-3.-án került megrendezésre.

 

Nemzetközi Technológia Transzfer Konferencia és Fórum
2015-10-02

Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként részt vett a Nemzetközi Technológia Transzfer Konferencia és Fórumon Debrecenben 2015. szeptember 29. – október 1. között. A konferencia a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, és a TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0004 számú projekt keretében került megrendezésre.

TechInnovation 2015
2015-09-25

Dr. Mogyorósi Péter részt vett a 2 napos nemzetközi TechInnovation 2015 eseményen, amely Szingapúrban 2015. szeptember 22-23-án került megrendezésre.

ESS szemináriumok Cambridgeben és Münchenben
2015-09-21

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2015. szeptemberében két ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

Az alábbi két FP7 projekt keretében tartott szemináriumon vett részt ügyvezetőnk:

UltraWire – Ultra Conductive Copper-Carbon Nanotube Wire. A szeminárium 2015. 09. 14.-én került megrendezésre Angliában, Cambridgeben.

HELM – High-frequency ELectro-Magnetic technologies for advanced processing of ceramic matrix composites and graphite expansion. A szeminárium 2015. 09. 17.-én került megrendezésre Németországban, Münchenben.

Horizont 2020 tréning Szegeden
2015-09-04

Szegeden, az Art Hotelben 2015. szeptember 2-án és 3-án képzést tartottak a GOP- 2015 3.3.4.- Versenyképes IKT szektor fejlesztése című pályázat nyertes pályázóinak. 129 nyertes pályázóból 19 vállalkozás jelentkezett a szegedi képzésre. A képzés a Horizont 2020 program részletes bemutatását foglalta magában. A rendezvény szervezője az IVSZ Zrt. volt és magát a tréninget a Laser Consult Kft. tartotta meg. A Laser Consult Kft-t az ügyvezető igazgató, Dr. Mogyorósi Péter és az operatív igazgató, Bucsai Kálmán képviselte.

Nyertes H2020 pályázat az LC Innoconsult International közreműködésével
2015-07-23

Megszülettek a Horizont 2020 K+F+I keretprogram SME Instrument Phase 1 pályázat júniusi határnapjának eredményei. Az innovatív KKV-k számára kiírt felhívás iránt az érdeklődés igen nagy volt, több mint 2900 pályázat került benyújtásra. Az igen nagy érdeklődés mellett és az alacsony sikerarány ellenére örömünkre szolgál, hogy az egyik ICT-37-2015-1 nyertes projektjavaslat kidolgozásában és benyújtásában az LC Innoconsult International működött közre. Ebben a projektben ügyfelünk, a Dicomlab Kft. egy olyan fogászati technológián dolgozik, amely révén forradalmasítják a fogimplantátumok behelyezését. A módszer jelentősen csökkenti a műtéti kockázatot, a páciens székben töltött idejét és a gyógyulási időt. Ebben a fázisban a vállalkozás a projekt megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére nyert 50.000 Euró vissza nem térítendő támogatást, 70% támogatási intenzitás mellett.

Első Agrár Startup Fórum
2015-07-16

Július 1-jén számos érdeklődő és fejlesztő jelenlétével lezajlott az I. Pannon Breeding Agrár Startup Fórum. A budapesti Széchenyi Kertvendéglőben elsőként az egyik ötletgazda és szervező, Horváth Renáta Eszter köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója mutatta be a Pannon Breeding projektet. A rendezvény zárásaként Dr. Mogyorósi Péter számolt be a start-upok pályázati lehetőségeiről, többek között a GINOP támogatásokról.

Nyertes H2020 pályázat az LC Innoconsult International közreműködésével
2015-06-12

Megszülettek a Horizont 2020 NMP 2 - 2015 pályázat márciusi határnapjának eredményei. Örömünkre szolgál, hogy az egyik nyertes projektjavaslat kidolgozásában, valamint konzorciumi tagként az LC Innoconsult International is közreműködött. Ebben a projektben a konzorcium egy olyan technológián dolgozik, amely a nanotechnológia bevezetésének különböző lehetőségeit vizsgálja a csomagoló anyagok, az autóipari anyagok és fotovoltaikus anyagok felhasználásában. A projekt teljes összköltsége 7,3 millió euró. A konzorcium vezető az IRIS (Innovacio i Recerca Industrial i Sostenible), főbb konzorciumi tagok a Fraunhofer intézet, az ITENE, az ASCAMM, a BIONICIA és a MBN nanomaterialia S.p.A.. A konzorcium összesen 15 tagú. Az LC Innoconsult International elsődleges feladata a projekt eredményének üzleti hasznosíthatóságának elősegítése, valamint a keletkezett eredmények megfelelő szellemi tulajdonjogi védelme.

CoachCom2020 Coach-KAM Fórum
2015-06-10

Dr. Mogyorósi Péter meghívott coachként részt vett a CoachCom2020 Coach-KAM fórumon Brüsszelben 2015. június 10.-én. Az esemény a CoachCom2020 projekt szervezésében került megrendezésre, házigazdája az EASME H2020 SME volt.

CLAFIS projekt szeminárium Linzben
2015-06-08

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2015. Június 8.-án Linzben, Ausztriában megrendezett ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

Horizont 2020 tréning Skopjéban
2015-06-05

Dr. Mogyorósi Péter meghívott előadóként Horizont 2020 pályázatok megismertetését célzó képzést tartott Skopjéban, Macedóniában 2015. június 1-5.-e között.

A tréning fő témái:

- Horizont 2020 keretprogram

- Pályázati felhívások a keretprogramban

- Hogyan írjunk pályázatot?

- Fast Track to Innovation Pilot pályázat és esettanulmány

- SME Instrument pályázat és esettanulmány

- Nem szakmai feladatok

- Egyéb regionális pályázatok

- NCP rendszer bemutatása a kiválasztott országokban

Coach Community Event Brüsszelben
2015-05-05

Dr. Mogyorósi Péter meghívott coachként részt vett a 3. Coach Community Eventen Brüsszelben 2015. április 29-30.-án. Az esemény a CoachCom projekt szervezésében került megrendezésre, házigazdája az EASME H2020 SME volt.

Első Danube Eureka pályázatok az LC Innoconsult International-nál
2015-04-30

Ez év április 30-án az LC Innoconsult International két ügyfelének adott be projektjavaslatot a Danube Eureka pályázatára. A résztvevő országokban különböző támogatási intenzitások és keretösszegek állnak rendelkezésre. Magyarországon a támogatási intenzitás 100% egyetemek és kutató intézetek számára, 80% kisvállalkozásoknak , 75% középvállalkozásoknak és 65% nagy vállalatok számára. A maximális vissza nem térítendő támogatási össszeh 225.000 Euró.

Résztvevő országok: Ausztria (AT), Bosznia és Hercegovina (BA), Bulgária (BU), Csehország (CZ), Horvátország (HR), Magyarország (HU), Montenegró (ME), Németország (DE), Románia (RO), Szerbia (RS), Szlovákia (SK).

Alapvető jogosultsági kritériumok:

- A konzorciumban legalább két független vállalkozásnak, legalább két részvevő országból kell állnia,

- A pályázatnak ipari célú K+F projektnek kell lennie,

- Új, innovatív terméknek, eljárásnak és szolgáltatásnak kell lennie a projektnek, amely üzletileg sikeresen hasznosítható.

A pályázat következő határnapja 2015.június 17.-e.

Első H2020 Fast Track to Innovation Pilot pályázat az LC Innoconsult International-nál
2015-04-30

Ez év április 29-én az LC Innoconsult International egy ügyfelének adott be projektjavaslatot a Horizont 2020 K+F+I keretprogram Fast Track to Innovation Pilot pályázatára. A támogatási intenzitás 70% for-profit és 100% non-profit szervezeteknek, a maximális vissza nem térítendő támogatási összeg 3 millió Euró.

Pályázók köre: A konzorciumnak min. 3 és max. 5 taggal kell rendelkeznie. Ipari partner részvétele kötelező a konzorciumban. Egyetemek, kutató és technológiai szervezetek és egyéb innovációs szereplők is részt vehetnek a pályázaton.

A felhívás a viszonylag piac közeli technológiákat, folyamatokat és üzleti modelleket célozza meg, amelyeknek egy utolsó fejlesztési lépes szükséges, hogy elérjék a piacot. A felhívás következő határnapja 2015. szeptember 01.

Nemzetközi üzleti fórum Kaliningradban
2015-03-30

Dr. Mogyorósi Péter előadóként a részt vett az orosz Enterprise Europe Network szervezésében megrendezett nemzetközi üzleti fórumon Kaliningradban 2015. márcuis 25-27-én. Az előadás témája "Technológia transzfer mint a növekedési folyamat alapja" volt.

H-HOUSE projekt szeminárium Stockholmban
2015-03-06

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2015. március 4.-én Stockholmban, Svédországban megrendezett ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

ESS szemináriumok Budapesten és Trondheimben
2015-02-18

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2015. februárjában két ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

Az alábbi két FP7 projekt keretében tartott szemináriumon vett részt ügyvezetőnk:

OLIPHA – A novel and efficient method for the production of polyhydroxyalkanoate polymer-based packaging from olive oil waste water. A szeminárium 2015. 02. 10.-én került megrendezésre Magyarországon, Budapesten.

PROFICIENT – SME network business model for collective self-organised processes in the construction and retrofit of energy-efficient residential districts. A szeminárium 2015. 02. 18.-án került megrendezésre Norvégiában, Trondheimben.

Coaching szolgáltatás nemzetközi start-upoknak
2015-01-09

A PROFIS projekt keretében nemzetközi start-up verseny és befektetői fórum került megrendezésre a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében Budapesten, 2014. december 2-3.-án. A legígéretesebbnek ítélt információs-technológiai fejlesztések közül öt közép-kelet-európai vállalkozás került ki győztesként. Nyeremények között vehették át cégünk professzionális coaching szolgáltatását, melynek célja a díjnyertes ötletük továbbfejlesztéséhez szükséges üzleti ismeretek átadása volt. A szolgáltatás keretében pályázati forrásokkal, kockázati tőkebefektetéssel és üzleti tervezéssel kapcsolatos tanácsadási szolgáltatást nyújtottunk a start-upoknak.

A CENILS projekt 2. workshop-ja Prágában
2014-12-12

Cégünk ügyvezetője Dr. Mogyorósi Péter levezető elnökként részt vett a CENILS projekt 2. workshop-ján Prágában, 2014. december 11.-én.

 

 

BIOBUILD projekt szeminárium Utrechtben
2014-12-05

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter szakértőként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2014. december 3.-án Utrechtben, Hollandiában megrendezett ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon.

ESS szemináriumok Modenában és Münchenben
2014-11-28

Az Európai Bizottság által felállított szakértői csoport tagjaként, Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett az ESIC 2 (Exploitation Strategy and Innovation Consultants) projekt keretében 2014. novemberében két ESS (Exploitation Strategy Seminars) szemináriumon. A projekt keretében a szakértői csoport gyakorlati tanácsokkal látja el a korábbi FP7 projekt nyertesek konzorciumát, abból a célból, hogy a létrejött tudományos eredmények üzleti hasznosítása minél sikeresebben és hatékonyabban megtörténjen.

Az alábbi két FP7 projekt keretében tartott szemináriumon vett részt ügyvezetőnk:

- ACTICOSPACK – Reducing the levels of preservatives in cosmetic products through active packaging technologies. A szeminárium 2014. 11. 20.-án került megrendezésre Olaszországban, Modenában.

- APPS4AME – Engineering Apps for advanced Manufacturing Engineering. A szeminárium 2014. 11. 27.-én került megrendezésre Németországban, Münchenben.

 

Kolléganőnk, Nagyova Katarína technológia transzfer képzést tartott Kaliningrádban
2014-11-21

2014. november 19-20-án kolléganőnk, Nagyová Katarína az orosz Enterprise Europe Network kalinyingrádi képviselőinek szervezésében meghívott előadóként vett részt a kis- és középvállalkozások számára meghirdetett képzésen, Kalinyingrádban, amelynek témája „A technológia transzfer lehetőségei Kalinyingrád régió export potenciáljának növelésére” volt.

Dragon-STAR: "Dragon - Sustaining Technology & Research
2014-10-29

Cégünk ügyvezetője Dr. Mogyorósi Péter a Dragon – Sustaining Technology And Research (Dragon-STAR) projekt keretében részt vett Kínában három helyszínen megtartott rendezvény sorozaton az Európai Bizottság támogatásával.

A Dragon-STAR projekt Kína és az Európai Unió együttműködésével valósult meg. A projekt célja támogatni a két oldalú egyeztetéseket, együttműködéseket Kína és az Európai Unió tagállamai között.

Az alábbi 3 helyszínen és időpontban kerültek megrendezésre a rendezvények, az üzletember találkozók és a kerekasztal beszélgetések:

- Chengdu: 2014. október 21-23.

- Zhongshan: 2014. október 24-25.

- Peking: 2014. október 27-28. 

 

H2020 pályázat az LC Innoconsult International-nál
2014-10-10

2014. október 09-én az LC Innoconsult International egy ügyfelének adott be projektjavaslatot a Horizont 2020 K+F+I keretprogram SME Instrument Phase 2 pályázatára. A támogatási intenzitás 70%, a maximális vissza nem térítendő támogatási összeg 2.500.000 Euró. A pályázatok benyújtása folyamatos, a nyilvánosságra hozott adatok szerint egész Európából 580 projektjavaslat érkezett be a 2. fázis keretében. Az 1. fázis és a 2. fázis következő határnapja egyaránt 2014. december 17. lesz. 

Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett a TII (Technology Innovation International) által szervezett „5-Day Skills Development Course for the Technology Transfer and Innovation Support Professionals” elnevezésű képzésen
2014-10-03

Cégünk ügyvezetője Dr. Mogyorósi Péter előadóként részt vett a TII (Technology Innovation International) által szervezett „5-Day Skills Development Course for the Technology Transfer and Innovation Support Professionals” elnevezésű képzésen a SUAFRI-EPC program keretében.
A képzés célja az volt, hogy olyan használható, a gyakorlatból vett módszereket biztosítson a résztvevők számára, amelyekkel elősegíthetik termékük vagy szolgáltatásuk üzleti hasznosítását.
A rendezvény a Dán Technológiai Intézet támogatásával a dániai Aarhus-ban került megrendezésre 2014. szeptember 29. és október 3.-a között. Az előadás során a szellemi termékek üzleti hasznosítási folyamata került bemutatásra.

Az előadás az alábbi területeket ölelte fel:

-           Publikáció v. üzleti hasznosítás
-           Belső/saját felhasználás
-           Szellemi termék kiértékelés / benchmarking / audit
-           Szellemi termék védelem
-           Szellemi termék értékelés
-           Üzleti hasznosítás: Spin-off v. Licencia
-           Licencia megállapodások
-           Spin-off létrehozása

Nyertes H2020 pályázat az LC Innoconsult International közreműködésével
2014-08-12
Megszülettek a Horizont 2020 K+F+I keretprogram SME Instrument Phase 1 pályázat első határnapjának eredményei. Az innovatív KKV-k számára kiírt felhívás iránt az érdeklődés igen nagy volt, több mint 2600 pályázat került benyújtásra, amelyeknek mindössze 6%-át, azaz 155 pályázatot ítéltek támogatásra alkalmasnak. A legsikeresebbek a spanyol és brit pályázók voltak, míg a Magyarországról benyújtott 166 pályázatból mindössze 3 nyertes projekt került ki, ami kevesebb, mint 2%-os siker rátát jelent. Az alacsony siker arány ellenére örömünkre szolgál, hogy az egyik nyertes projektjavaslat kidolgozásában és benyújtásában az LC Innoconsult International működött közre. Ebben a projektben ügyfelünk, a Biopolus Technológiák Zrt. egy olyan Aeropóniás technológián dolgozik, amely révén termőföld használata nélkül, egy tápanyagokban gazdag ködpára biztosítja a növények intenzív növekedését, ezáltal bárhol, az év bármelyik időszakában képesek lesznek növénytermesztésre. Ebben a fázisban a vállalkozás a projekt megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére nyert 50.000 Euró vissza nem térítendő támogatást, 70% támogatási intenzitás mellett.
Első H2020 pályázatok az LC Innoconsult International-nál
2014-06-19
Ez év június 18-án az LC Innoconsult International három ügyfelének adott be projektjavaslatot a Horizont 2020 K+F+I keretprogram SME Instrument pályázatára. A projektjavaslatok az 1. fázis keretében kerültek benyújtásra. A támogatási intenzitás 70%, a maximális vissza nem térítendő támogatási összeg 50.000 Euró. A pályázatok benyújtása folyamatos, a nyilvánosságra hozott adatok szerint egész Európából több mint 2500 pályázat érkezett be. Az SME Instrument a Horizont 2020 szinte minden munkaprogramjában elérhető a KKV-k számára. Az 1. fázis következő értékelési határnapja 2014. szeptember 24., 2. fázis első határnapja 2014. október 9. lesz.
Dr Mogyorósi Péter részt vett az utrechti Alkalmazott Tudományok Egyeteme (HU University of Applied Sciences Utrecht) által szervezett Smart, Sustainable Innovation: the Global Perspective elnevezésű konferencián.
2014-05-15
A TII (Nemzetközi Technológiai Innovációs Szövetség) éves közgyűlése a rendezvény keretében a hollandiai Utrechtben került megrendezésre 2014. május 14-15-én. A rendezvény nemzetközileg elismert fenntarthatósági szakértők és innovációs szakemberek széles táborát vonzotta a holland egyetemi városba. A konferencia nyolc terület köré csoportosult, melyek különböző témákat fednek le:
 • Okos és Fenntartható Városok (fizikai átalakulás)
 • Innováció Kontinensek Között
 • Társadalmi Innováció, a Vállalkozás Új Formái
 • Cirkuláris Gazdaság
 • Okos és Fenntartható Városok (politika és szabályozás)
 • Tudomány az Üzleti szektorért: Okos Növekedés
 • Okos és Fenntartható Városok (társadalmi hatások)
 • Mit Tehetünk a Nyílt Innovációért?
Cégünk ügyvezetője Európa és Ázsia: technológia transzfer tapasztalatok címmel tartott előadást. A prezentáció valós életből vett esettanulmányokon át mutatta be mit értünk kontinensek közötti innovációs tevékenység alatt.
Véget ért a kutatásmenedzsment és kutatáshasznosítás képzés a Szegedi Tudományegyetem
2014-05-15
Sikeresen zárta cégünk a 12 alkalomból álló képzési sorozatát a Szegedi Tudományegyetemen. Az Egyetem dolgozói számára nyújtott képzésünk során átfogó ismereteket nyújtottunk az innováció menedzsment általános és gyakorlati témaköreiben. A munkatársaink és meghívott előadók által tartott előadások főbb témakörei az alábbiak voltak:
 • Projektmenedzsment alapjai, K+F projektek menedzselése
 • Uniós pályázatok készítése és elszámolása
 • Horizont 2020 K+F+I keretprogram bemutatása
 • Vállalati innovációs kapcsolatok, klaszterek
 • Iparjogvédelem
 • A szellemi alkotások üzleti hasznosításának folyamata
 • Spin-off menedzsment, kisvállalkozás menedzsment
 • Vállalkozás finanszírozás
 • Kockázati tőke
A CENILS projekt 1. workshop-ja
2014-04-10
A CENILS projekt 1. workshop-ján meghívott előadókét vett részt ügyvezetőnk 2014. április 10-én. Előadása témája a „Industrial needs a a driving force to research” volt.
10. INSME éves közgyűlés és megbeszélés
2014-03-18
A 2014 március 18-20-ig, Abu Dhabi-ban megrendezettt éves közgyűlésen részt vett dr. Mogyorósi Péter. A közgyűlés fő témája: Befektetés az innovációba, azaz hogyan építsünk tudás-alapú gazdaságot.
Az LC Innoconsult International tagságot szerzett az INSME - KKV-k nemzetközi hálózata - nevű szervezetben.
2014-02-11
Mogyorósi Péter részt vett Düsseldorfban az A.T. Kearney által szervezett Innovation Management Assessment szemináriumon.
2014-02-07
Cégünk új szolgáltatást mutatott be: a Horizont 2020 programhoz kapcsolódó tréning került kifejlesztésre. A program iránt számos intézmény, vállalkozás mutat érdeklődést.
2014-01-10
Az EU által meghirdetésre kerülő Horizon 2020 The New EU Framework Programme for Research and Innovation számos lehetőséget nyújt kutatók, vállalatok számára innovációs folyamataik támogatására. Mivel a program rendkívül összetett és sokrétű, a benne való eligazodás nem egyértelmű. A nemzetközi pályázatok írásában szerzett tapasztalataink és az innováció menedzsment szakértelmünket ötvöztük a tréning összeállításakor. A program az alábbi tartalmi elemekből épül fel:
 • Általánosan a Horizont2020 programról és elődeiről
 • A Horizont2020 újdonságai
 • A Horizont2020 pillérjei és felhívásai
 • Hogy találjuk meg a számunkra megfelelő felhívást?
 • A részvétel feltételei
 • Pénzügyi szempontok
 • Konzorcium, nemzetközi kapcsolatépítés
 • Projekt fejlesztés
 • Projekt megvalósítás
 • Projekt menedzsment
A bostoni székhelyű Primary Care Innovation Consulting és az LC Innoconsult International partneri együttműködési megállapodást írt alá 2013. decemberben.
2013-12-16
A bostoni székhelyű Primary Care Innovation Consulting és az LC Innoconsult International partneri együttműködési megállapodást írt alá 2013. decemberben. A két vállalat a technológia transzfer, közös K+F projekt fejlesztés, tréningek és számos egyéb területen működik együtt.
Novemberi workshopok az FP7-es NMP projektek keretében létrejövő eredmények hasznosításának elősegítésére
2013-11-27

November 20-án Gentben, valamint November 27-én Leuvenben Dr. Mogyorósi Péter az ESIC2-es projekt keretében elnökként és előadóként részt vett három FP7-es NMP projekt workshopján. A workshopok célja a projektekben létrejövő hasznosítható eredmények azonosítása, a hasznosítási lehetőségek megvitatása és adott esetben hasznosítási szerződések létrehozása is a konzorciumon belüli illetve azon kívüli szereplőkkel. A workshopok az Európai Bizottság megbízásából valósultak meg.

TII elnökségi ülés
2013-10-14
2013. október 14-én cégünk ügyvezetője részt vett a TII elnökségi ülésén, Brüsszelben.
Technológia prezentáció
2013-09-26
A 2013 Taipei International Invention Show & Technomart keretében, szeptember 26-29. között Dr. Mogyorósi Péter az LC Innoconsult International ügyfeleinek technológiáit mutatja be. A technológia kiállítás során a technológiák bemutatása mellett külön előadásban kerülnek részletes ismertetésre az elmúlt egy évben akvirált technológiák, valamint azok kommercializációja során összegyűjtött tapasztalatok.
Új együttműködési megállapodás
2013-09-24
Nanning-i látogatása során, szeptember 24-én együttműködési megállapodást írt alá ügyvezetőnk a China-ASEAN Technology Transfer Center képviselőivel. A megállapodás keretében az LC Innoconsult International és a CATTC szorosabbra fűzi kapcsolatait és közösen lépnek fel mind a kínai és az ASEAN technológiák európai, valamint az LC Innoconsult International által kezelt technológia portfolió kínai és ASEAN országokbeli megismertetésében és közvetítésében. Külön hangsúlyt fektetnek a közösen szervezett innováció menedzsment képzésekre.
Technológia Transzfer networking a Távol Keleten
2013-09-16
Szeptember 16. - október 3. között távol-keleti üzleti úton veszünk részt. Ennek keretében számos stratégiai partnert látogatunk meg Shanghai-ban, Suzhou-ban, Nanning-ban, Taipei-ben és Hong-Kong-ban. A legfontosabb partnerek, akikkel tárgyalások folynak majd az út során a következ?k:
 1. Shanghai Institute of Laser Technology
 2. Shanghai Institute of Optics and Fine Mechanics
 3. China-ASEAN Technology Transfer Center
 4. Industrial Technology Research Institute
Archívum